INDOOR CYCLING

Indoor Cycling, azaz csoportos edzőtermi kerékpározás

Mi az Indoor Cycling?

Napjainkra számos irányzata terjedt el a csoportos kerékpár edzéseknek, amelyek összefoglaló néven Indoor Cycling-ként kerültek a köztudatba. Edzéspalettánkban kétféle csoportos kerékpár edzést kínálunk, Group Cycling és Spinning  órákat.

Bármelyikre esik a választásod, a Technogym professzionális Group Cycle kerékpárjain, csúcsminőségű fény- és hangtechnika mellett élvezheted a tekerés örömét.

Az alábbiakban bemutatjuk a háromféle irányzat lényegét és a köztük lévő eltéréseket, hogy könnyedén megtaláld a hozzád leginkább illő kerékpáros edzést.

tg-smallA Technogym Group Cycle gépeivel átélheted a valódi versenybringázás érzését!
Mechanikai felépítése révén a valódi országúti kerékpározás érzését adja vissza, így nem terheli az ízületeket, de hatékonyan fejleszti az izomtónust, a fizikai kondíciót. A beépített Wireless konzol segít az edzés eredményességének fokozásában:

 • Lábfordulat, kalória felhasználás, megtett idő és távolság, valamint egy speciális mellpánttal a pulzus kijelzésével az edzés tudatosan tervezhető, nyomon követhető.
 • Segít az edzőknek a konkrét, számokban kifejezhető utasítások átadásában és neked is segít abban, hogy pontosan az edző iránymutatásának megfelelően végezd a gyakorlatokat.
 • A konzol használatával nyomon követheted saját fejlődésedet.

Group Cycling

Valódi versenybringa élmény pörgős zenével megspékelve!

A Group Cyling edzések sajátossága, hogy az óra közben ugyanazt az érzést éled át, mintha az országúton tekernél. Valójában ez az edzésmódszer az országúti biciklizés beltéri, álló változata, megspékelve a csoportos edzés, az edzői útmutatás és a pörgős zene előnyeivel. A Group Cyling órákon különös fókuszt kap az elme és a test kapcsolata. Az edzés közben folyamatosan saját magunkra, a légzésünkre, a szívverésünkre, a tudatos és egyenletes mozgásra figyelünk, minden egyéb dolgot kizárunk a gondolatainkból.

Kinek ajánljuk?
Különösen ajánlott azoknak, akik rendszeresen bringáznak akár hobbiból, akár munkájukból kifolyólag, és ezt egészítenék ki egy beltéri edzéssel. Amatőr versenyzők, kerékpárosok számára ez az edzés remek felkészülési lehetőséget, állóképesség növelő programot kínál mind a téli mind a nyári időszakban.

Spinning

Edzés és bulizás egyben, egyszerűen követhető gyakorlatokkal!

A Spinning egy egyszerűen követhető, szabványosított állóképesség fejlesztő edzésprogram, ahol a pörgős, motiváló zene nemcsak az intenzív edzést, hanem a „bulizós” hangulatot és a mentális felfrissülést is garantálja. Az órán egy képzeletbeli „úton” tekerünk végig, ahol az oktató és a zene határozza meg a „sebességet”, de mindenki saját maga határozhatja meg a tekerés nehézségi fokozatát.

Kinek ajánljuk?
A Spinninget azon vendégeinknek ajánljuk, akik az edzés alatt nem szeretnek a „koreográfiára” figyelni, hanem az egyszerűen követhető, de pörgős edzéseket részesítik előnyben. Kortól és edzettségi szinttől függetlenül bárkinek ajánlott óra, mivel a tekerés nehézségét mindenki maga határozhatja meg. A biciklin való tekerés nem terheli meg a térdet, így olyan vendégeknek is ajánljuk, akiknek más sportág űzése térdfájdalmakat okoz.

SpinRacing

Ha a lábaid mellett a karjaidat is átmozgatnád!

A SpinRacing órák alapja, menete hasonló a Spinning és Group Cycling órákhoz, itt azonban a lábak mellett a karok átmozgatásának is főszerep jut. A koreográfia egy részében fekvőtámasz szerű gyakorlatokat végzünk a bringa kormányán.

Kinek ajánljuk?
A SpinRacing-et azon vendégeinknek ajánljuk, akik az edzés alatt szeretik a kissé „koreografáltabb” órákat és szeretnék a karjaikat is átmozgatni. Kortól és edzettségi szinttől függetlenül bárkinek ajánlott óra, mivel a tekerés nehézségét mindenki maga határozhatja meg. A biciklin való tekerés nem terheli meg a térdet, így olyan vendégeknek is ajánljuk, akiknek más sportág űzése térdfájdalmakat okoz.

indoor-big

Élettani hatások:

 • Javítja a keringési rendszert, erősíti az érfalat
 • Erősíti a szívet, fokozza a tüdő hatékonyságát
 • Nagymértékben javítja az állóképességet
 • Az egész testet átmozgatja
 • Kíméli, de egyben erősíti a térd ízületeit és a térdszalagokat
 • Hatékony zsírégető, (egy óra alkalmával akár 700-900 kalóriát is elégetsz) segít a fogyásban
 • A fokozott izzadás révén méregteleníti a szervezetet
 • Oldja a mindennapos feszültséget, segít a stressz leküzdésében
 • Erősíti akaratunkat, kitartásunkat

Mit hozz magaddal az órára?

 • Törölköző
 • Folyadék
 • Kényelmes, vastag talpú, edzőcipő vagy SPD kerékpáros cipő

Hogyan épül fel egy óra?
Az órák 5-8 perces bemelegítéssel indulnak, melyet 45-50 perces edzés, végül egy 5 perces nyújtási szakasz követ.

Az órák időtartama
55 perc